top of page

KALASTUSALUEET

Joen pääuomassa sekä sen lukuisissa sivujoissa on yli 150 km kalastusaluetta, jossa harjukset, taimenet, puronieriät ja siiat odottavat nappaajaansa. Erityisen oman lisänsä kalastukseen tuo vahva puronieriäkanta, joka on valtalajina muutamissa sivupuroissa. Kauniin, voimakkaasti taistelevan puronieriän pyytäminen perholla pienvirrasta on hieno kokemus.

LÖYDÄ SALAINEN NIERIÄLAMPI

Salainen Nieriälampi on kohde, jossa on hyvin runsas puroneiriäkanta. Voimmekin sanoa, että täältä on erittäin hyvät mahdollisuudet saada näitä kauniita kaloja. Nieriälammelle tarvitaan omat erilliset luvat, jotka saa ainoastaan Eräkeskuksesta. Kalastus on catch & release -kalastusta.

MONIPUOLINEN KALASTUSALUE

KAIRIJOEN PÄÄUOMA on jaettu neljään osaan:

◼ perhoalue

◼ Vasaköngäs

◼ lasten alue ja

◼ perho- ja uistinalue.

 

Kalastusalueeseen kuuluu Kairijoen pääuoman lisäksi useita pienempiä jokia ja puroja. Mäntyvoittoiset kangasmetsät sekä avosuot muodostavat monipuolisen erämaa-alueen. Joen rannat ovat helppokulkuisia. Lähimmältä tieltä johtaa rantaan monia polkuja, jotka ovat porojen sekä luonnossa kulkijoiden tekemiä. Onkin hyvin tavallista, että kohtaat poroja rannalla kulkiessasi.

 

Kalastusalue on kaikessa monimuotoisuudessaan laaja, vaeltamalla hivenen pidemmälle löydät pitkiä jokialueita joissa kalastuspaine on pieni. Varsinkin pienillä sivupuroilla voi liikkua rauhassa kohtaamatta muita kulkijoita.

LIIKKUMINEN ALUEELLA

Kairijoen kalastusalueella liikkumista helpottaa tieverkosto sekä kaikkien vapaassa käytössä olevat, säännöllisesti huolletut laavu- ja tulipaikat

KALASTUSLUVAT KAIRIJOELLE

KALASTUSLUVAT saa ostettua netistä olevasta verkkopalvelusta tai Eräkeskuksesta, josta voi samalla kysellä viimeisimmät kalakuulumiset joelta. Erityiskalastusalueelle myydään rajoitetusti lupia, joten niiden saatavuus kannattaa varmistaa retkeä suunniteltaessa eräkeskuksesta. Kairijoki ja sen sivupurot kuuluvat Korvatunturin virkistyskalastusalueeseen.

bottom of page